Privacy Verklaring & Cookies

1. INLEIDING

Lovely Thingz respecteert de privacy rechten van alle online bezoekers, gebruikers en klanten van haar site en draagt er zorg voor dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk en zorgvuldig wordt behandelt. Lovely Thingz heeft een privacy en Cookie beleid welke wij als richtlijn gebruiken voor de manier waarop wij de informatie die onze bezoekers ons geven verzamelen, opslaan en gebruiken. Door je persoonsgegevens op te geven op onze website ga je ermee akkoord dat Lovely Thingz je gegevens overeenkomstig dit privacy policy gebruikt. Op deze pagina laten wij je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee je gebruikservaring verbeteren.

Lovely Thingz mag persoonlijke informatie gebruiken voor het verwerken van je bestellingen, voor het verwerken van betalingen en om haar bezoekers een persoonlijke winkelervaring te bieden.

Dit Privacy en Cookie beleid is niet van toepassing op websites in het beheer van andere organisaties waarnaar wij linken en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige persoonlijke informatie welke via Lovely Thingz door jou worden verzonden aan deze derde partijen. Zorg er dus altijd voor dat je het privacy beleid van deze bedrijven leest alvorens je jouw persoonlijke informatie met hen deelt.

Lovely Thingz verzameld persoonlijke informatie op verschillende manieren wanneer je een order plaatst of wanneer je je registreert voor diensten aangeboden door Lovely Thingz. Door te registreren accepteer je de verzameling van je persoonlijke gegevens door Lovely Thingz. Om je bestelling te kunnen verwerken, om op fraude te kunnen checken en om je bestelling te kunnen voltooien moeten wij, voor elke bestelling die geplaatst wordt, de volgende informatie verzamelen en opslaan; je aanspreekvorm, achternaam, e-mail-, huis-, verzend- en factuuradres en land.

2. PERSOONSGEGEVENS - DEZE PERSOONSGEGEVENS VERWERKEN WE

We verwerken (mogelijk) de volgende persoonsgegevens:

Voor- en achternaam
Post- en factuuradres
Telefoonnummer
Bankrekeningnummer
E-mailadres
Geslacht
Geboortedatum
Social media accountnamen
Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch

Hoe komen we aan uw persoonsgegevens

We hebben bovenstaande persoonsgegevens van uzelf verkregen of van openbare bronnen zoals Social media.

3. DOELEINDEN

Hoe komen we aan je persoonsgegevens

We verwerken je persoonsgegevens alleen wanneer we dat volgens de AVG mogen en voor de doeleinden die we hieronder hebben beschreven.

Bestellingen

Voor het uitvoeren van een bestelling hebben wij je gegevens nodig, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van bestellingen en e-mail contact over de voortgang van je bestelling. Voor het overige zullen wij je gegevens alleen gebruiken met jouw uitdrukkelijke toestemming. Om je bestelling te kunnen verwerken en om je bestelling te kunnen voltooien moeten wij, voor elke bestelling die geplaatst wordt, de volgende informatie verzamelen en opslaan; je naam, e-mail-, huis-, verzend- en/of factuuradres en betaalgegevens. Wij bewaren deze gegevens maximaal 2 jaar.

Reacties

Als je een reactie op onze website achterlaat, in het gastenboek of onder een blogpost, dan verwerken wij je naam. Dit laten wij in principe oneindig staan, tenzij het gastenboek of de blogpost van de website verdwijnt of wanneer je een verwijderingsverzoek bij ons indient. We hebben een gerechtvaardigd belang om deze reacties te laten staan, met name wanneer er ook weer antwoord is gegeven, door ons of een derde, op je reactie.

Contact

Als je contact met ons opgenomen hebt, per telefoon, e-mail, ons contactformulier, via de chat, WhatsApp of social media, dan hebben wij van jou gegevens ontvangen. Deze verwerken we om te kunnen reageren op je bericht aan ons. Wij verwerken deze gegevens in maximaal 5 jaar, om bijvoorbeeld te kunnen zien wanneer we voor het laatst contact hebben gehad, waar dat over is gegaan en hoe je toen reageerde. Het is ons gerechtvaardigd belang om dat te weten, zodat we je beter kunnen helpen en betere prioriteiten kunnen stellen. De informatie wordt alleen intern gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden.

Nieuwsbrief

Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Wij bieden geïnteresseerden een nieuwsbrief aan waarmee wij je informeren over nieuws en interessante aanbiedingen over onze producten en diensten. Je naam en e-mailadres worden alleen met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Onderaan iedere mailing vind je de mogelijkheid om je af te melden voor onze nieuwsbrief. We bewaren je gegevens voor dit doeleinde, totdat je jezelf hiervoor hebt uitgeschreven.

Facturatie

Als je bij ons een bestelling hebt geplaatst, dan verwerken we de gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van die bestelling. Dat zijn in elk geval je naam en e-mailadres en overige gegevens die noodzakelijk zijn om een correcte factuur te kunnen versturen. Bij betaling zullen we bovendien te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is (afhankelijk van voor welke betalingsoptie je kiest). We bewaren facturen en betaalgegevens 7 jaar.

4. DELEN VAN PERSOONSGEGEVENS MET DERDEN

Lovely Thingz verkoopt je gegevens NIET aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze webwinkel kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Creditcard en bankgegevens zullen nooit gedeeld worden met derde partijen en worden alleen gebruikt om je bestelling te verwerken.

Ontvangers van persoonsgegevens

- Hosting van onze website: Versio
- Boekhoudprogramma: E-boekhouden.nl
- Mailservers: Versio en Microsoft
- Telefoondiensten: WhatsApp
- Betaaldiensten: Mollie en Klarna bij achteraf betaling
- Bezorgdiensten: PostNL en MyParcel

Doorgifte derde landen

Wij proberen persoonsgegevens zo veel mogelijk binnen de EER te verwerken, maar soms ontkomen we er niet aan ook diensten van buiten de EER in te zetten. Deze bedrijven zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land.

5. JE RECHTEN

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Lovely Thingz en je hebt het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar privacy@lovelythingz.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van jouw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Heb je klachten over hoe Lovely Thingz met jouw persoonsgegevens omgaat? Dan heb je de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

6. BEVEILIGING PERSOONSGEGEVENS

Lovely Thingz neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via privacy@lovelythingz.nl

7. COOKIES

Op deze site gebruiken we cookies, een cookie is een klein bestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Lovely Thingz gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van onze website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op onze site dus een stuk prettiger. Cookies kunnen worden beheerd, bewerkt en verwijderd via uw browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies en/of met behulp van de help-functie van je browser.

Social media

Wij willen het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

- Facebook
- Instagram
- Pinterest
- Twitter
- Google Analytics

Omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren, gebruiken wij Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. Deze Google Analytics cookies worden 50 maanden bewaard. We hebben alle gegevens geanonimiseerd.

Links

Op onze website zal je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

8. WIJZIGINGEN

Wij behouden ten alle tijden het recht ons privacy beleid te wijzigen. Op deze pagina vind je echter altijd de meest recente versie. Bekijk daarom regelmatig ons privacy beleid op deze website.

9. VRAGEN EN FEEDBACK

Als je vragen hebt of als je wenst te reageren over dit Privacybeleid dan kun je contact met ons opnemen:

Lovely Thingz
Margaret Mitchellstraat 96
3207 MT Spijkenisse
Nederland


+31 6 38181460

(Alleen te gebruiken voor WhatsApp)

info@lovelythingz.nl
https://www.lovelythingz.nl

KVK: 69404054
BTW: 133419800B03

Google Analytics disclaimer

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse service van Google Inc. ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van zogenaamde "cookies" (tekstbestandjes die op je computer worden geplaatst) om zo het gebruik van de website te kunnen analyseren. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van deze website wordt overgebracht naar een server van Google in de Verenigde Staten en daar opgeslagen. In het geval dat het IP-adres op deze website wordt geanonimiseerd, word je IP-adres in de lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsstaten van het Akkoord over de Europese Economische Ruimte door Google eerst verkort. Alleen in buitengewone gevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de Verenigde Staten overgebracht en daar verkort. In opdracht van de beheerder van deze website zal Google deze informatie gebruiken om te evalueren hoe de website wordt gebruikt, om rapporten over de activiteiten op de website op te stellen en om andere diensten aan te bieden met betrekking tot het gebruik van de website en het internet. De in het kader van Google Analytics door uw browser overgebrachte IP-adres wordt niet gecombineerd met andere gegevens van Google. Je kunt het opslaan van cookies voorkomen door in je browser een daarvoor geëigende instelling te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Verder kun je het vastleggen en verwerken van de door de cookies gegenereerde gegevens (inclusief uw IP-adres) voorkomen door via de volgende link de zogenaamde "opt-out browser add-on" te downloaden en installeren: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl. Er wordt dan een “opt-out cookie” op je computer geplaatst, dat zorgt dat je gegevens niet meer worden verzameld als je deze website bezoekt.

Meer informatie over de gebruiksvoorwaarden en gegevensbescherming vindt je bij de voorwaarden van Google Analytics of bij het privacy overzicht van Google Analytics. Wij wijzen je erop dat op deze website Google Analytics met de code "gat._anonymizeIp();" is uitgebreid om een anonieme registratie van IP-adressen (zogenaamde IP masking) te garanderen.

reCAPTCHA

We gebruiken de reCAPTCHA service van Google Inc. (Google) om gegevens te beschermen die verstuurd worden via deze website. Die functie controleert of een bericht wel door een persoon wordt verstuurd, om zo te voorkomen dat 'spam bots' bijvoorbeeld automatisch berichten sturen of commentaren achterlaten. Hierbij worden het IP adres van een bezoeker en mogelijk ook andere data verstuurd om Google reCAPTCHA te laten werken. De inhoud van een bericht wordt hiervoor verstuurd naar en verwerkt door Google. Het IP adres wordt hierbij afgekort en daardoor anoniem gemaakt in landen die deel uitmaken van de EU en staten die deelnemen aan het verdrag voor het Europese economische gebied. In uitzonderingsgevallen wordt een IP adres volledig doorgegeven aan een Google server in de Verenigde Staten en daar afgekort. Namens de bezitter van deze website gebruikt Google deze gegevens om je gebruik van deze dienst te evalueren. Het IP adres dat reCAPTCHA doorgeeft, wordt niet samengevoegd met andere data van Google. Op het verzamelen van deze gegevens zijn Google's regels voor gegevensbescherming van toepassing.

Meer informatie over over Google's privacybeleid vind je op deze pagina: https://policies.google.com/privacy?hl=nl Door reCAPTCHA te gebruiken ga je ermee akkoord dat Google gegevens over jou verwerkt op de manier en voor het doel zoals hierboven beschreven.